Halilbeyli köyünün temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Geçmişte sadece tütün yetiştirilirken, son yıllarda arpa ve buğdayın yanı sıra kiraz ve üzüm de yetiştirilmeye başlandı.
Şarap ve kuru üzüm üretimi için yaklaşık 3.000 dönümlük üzüm asması ekilmektedir. Asmaların çoğu en son sulama ve bakım teknolojisine göre dikilmektedir. En son teknolojinin kullanımı birkaç yıl öncesine dayanıyordu. Yıllık üzüm üretim miktarı 250 ton civarındadır.
Köyde zeytin zenginliği de biliniyor ancak zeytinlerin işlenerek zeytinyağına dönüştürülmesi köy sakinlerinin kişisel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Aile başına yıllık zeytinyağı üretimi yaklaşık 300 litredir.
Halilbeyli köyünün kişisel zeytinyağı ihtiyaçları veya çevre köylerin ihtiyaçları için iki adet zeytinyağı işleme fabrikası bulunmaktadır. Bu fabrikalar yılda 2-3 ay çalışarak 1000 tona yakın zeytin presliyor ve 200 tona yakın zeytinyağı üretiyor.
***
Glavni izvor prihoda sela Halilbeyli je poljoprivreda i stočarstvo. Nekada se uzgajao samo duhan ali u zadnjim godinama počeli su se uzgajati ječam i pšenicu te trešnje i grožđe.
Oko 3000 dunuma zasađeno je vinovom lozom za proizvodnju vina i suhih grožđica. Većina vinove loze je zasađena prema zadnjoj tehnologiji zalijevanja i održavanje. Korištenje najnovije tehnologije je krenulo unazad par godina. Godišnja količina proizvodnje grožđa je oko 250 tona.
Bogatstvo maslinama je isto tako poznato u selu međutim obrada maslina u maslinovo ulje je dovoljna za lične potrebe stanovnika sela. Godišnja prizvodnja maslinovog ulja je oko 300 litara po jednoj obitelji.
Za lične potrebe maslinovog ulja sela Halilbeyli ili potrebe okolnih sela nalaze se dvije fabrike prerade maslinovog ulja. Ove fabrike rade dva do tri mjeseca godišnje i presuju oko 1000 tona maslina te proizvode oko 200 tona maslinovog ulja.